DOS kan de korf niet goed vinden en gaat met 29-18 ten onder.

DOS leidt nederlaag

Tegen titelkandidaat HKC liep DOS (Westbroek) zaterdag in Hardinxveld tegen haar eerste nederlaag aan van het seizoen. Op de overwinning van de thuisploeg viel weinig af te dingen.

De afgelopen wedstrijden kwam DOS wat moeizaam uit de startblokken. Zaterdag begonnen de Westbroekers juist heel scherp aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren voor DOS. Vol overtuiging combineerde DOS vlot naar een mooie 1-4 voorsprong. HKC -een team met veel ervaring en spelers die op het hoogste niveau hebben gespeeld - bleef rustig. Waar de scheidsrechter de ruimte gaf voor veel fysieke duels, speelde HKC dit slim uit. DOS ging hierdoor te gehaast schieten en gaf HKC de kans om bij 8-8 langszij te komen. Richting het rustsignaal viel DOS aanvallend geheel stil en bleef HKC wel zuiver schieten. Halverwege was al een voorsprong van 14-8 gepakt.

Na rust probeerde coach Andreas van Grootheest met wissels het tij te keren, maar dit had niet het beoogde effect. Vorige week lukte het DOS nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar HKC gaf niets meer weg. DOS bleef volharden in eenzelfde aanvalsspel en verdedigend werd onvoldoende druk gegeven op de zuiver schietende spelers. Op deze manier werd de achterstand steeds groter en stevende HKC af op een verdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS in De Vierstee in Maartensdijk om 18.00 uur Wit Blauw uit Kampen, dat evenveel punten heeft.