FC De Bilt koploper

Het is razend spannend in de top van de tweede klasse. Delta Sports, FC De Bilt en Veensche Boys ontlopen elkaar slechts een punt en in december zal FC De Bilt ook nog aantreden tegen deze twee naaste concurrenten.

Op 1 december stond voor FC De Bilt de thuiswedstrijd tegen het stugge Benschop op het programma. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en al in de negende minuut werd de score geopend. Het was Mano Bakkenes die met een schitterende actie op de achterlijn zijn directe tegenstander het bos in stuurde en vervolgens de bal prima teruglegde op Robin Notenboom, die de bal achter de doelman plaatste. Daarna volgden nog diverse schoten op het doel van Benschop, maar de keeper was in vorm en tikte iedere keer de bal uit de hoek. Aan de andere kant hield de Biltse verdediging vrij eenvoudig stand tegen de lange ballen en zo bleef het 1-0 tot de rust.

Na de rust stroopten de mannen uit Benschop de mouwen op en gingen vol voor de gelijkmaker, maar echte kansen wisten zij niet te creëren. In de loop van de tweede helft pakte De Bilt weer wat meer het initiatief en daardoor ontstonden diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Het bleef spannend tot de laatste minuut, want Benschop bleef goed meedoen. Het was zeker geen goede wedstrijd, maar wel spannend.

Na afloop bleek dat beide koploperconcurrenten hun wedstrijd hadden verloren; dus FC De Bilt zet de decembermaand in als koploper. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Delta Sports en een weekje later komt Veensche Boys naar De Bilt.