Logo vierklank.nl
Sport

Nova verliest na een sterke 2e helft

Afgelopen zaterdag trad Nova aan tegen SKF uit Veenendaal. Vorig jaar streed SKF nog voor lijfsbehoud in de overgangsklasse, dus op papier een tegenstander waartegen Nova een goede kans had.

Nova liet echter te weinig zien in de eerste helft. Aanvallen waren kort en er werden ballen van te ver weg genomen. Nova speelde tegen zichzelf en maakte het zichzelf lastig door korte aanvallen te draaien. Schoten werden van ver genomen en er was te weinig dreiging in beide vakken. SKF wist hier en daar een mooi doelpunt te maken, maar kwam ook niet echt in de wedstrijd.Met rust moest Nova met maar 3 doelpunten de kleedkamers opzoeken. Daarentegen kon SKF, met 10 doelpunten, ook nog geen gat slaan.

In de tweede helft liet Nova heel ander spel zien. Het schotpercentage ging omhoog en zo kon Nova de ploeg uit Veenendaal alsnog het vuur aan de schenen leggen. De aanvallen werden beter opgezet en het schotpercentage ging omhoog. Nova kwam hierdoor beter in de wedstrijd en zette de achtervolging in. Het gat was groot, maar bij de ploeg uit Veenendaal waren de doelpunten ook schaars. Dus kans genoeg voor Nova om zichzelf weer in de wedstrijd te knokken. Aan de kant van Nova werden spelers van vak gewisseld om meer aanvallende kracht te leveren. Dit lukte aardig, maar het was al te laat in de wedstrijd om het SKF nog echt moeilijk te maken. Het eindsignaal klonk met een stand van 20-16.

Nova moet ook in de tweede wedstrijd een nederlaag incasseren, maar houdt haar rug recht. De tweede helft is gewonnen met 10-13, dus daar moet vertrouwen uit worden geput voor de volgende wedstrijd. Volgende week speelt Nova in Putten om 20.00 uur waar De Meeuwen op hen wacht.       (Job Paauw)

Meer berichten