Zes Herculanen zijn voor vier SVM-ers te sterk. (foto Nanne de Vries)

SVM even geen koploper

De onderlinge wedstrijd tussen SVM en Hercules om de bovenste plaats in de vierde klasse G van de KNVB was bepalend wie in de eerste week van december zich koploper zou mogen noemen. Doordat het Utrechtse Hercules deze ontmoeting met 2-0 won, zijn de Herculanen nu voor tenminste één week de lijstaanvoerder.

Direct na de aftrap trok het gelijk al beter spelende Hercules het initiatief naar zich toe en was direct erg gevaarlijk voor het SVM doel. SVM kwam niet verder dan 1 snelle counter en moest zich beperken tot verdedigen. Hercules werd steeds dreigender. Het was wachten op de 1-0: deze kwam al na zo'n 10 minuten.

De Maartensdijkers moesten zich beperken tot verdedigen. Hercules heeft een goed en gemakkelijk combinerend team. Na een kleine 20 minuten kwam Hercules op 2-0 door een minder sterk moment in de Maartensdijkse verdediging. De Maartensdijkers kwamen niet tot uitgespeelde kansen en konden geen potten breken.

Na wat tactische aanwijzingen speelde SVM de 2e helft wat beter, maar echt gevaarlijk werden de geel-blauwen niet: Hercules was vanmiddag een maatje te groot en nam daardoor na dit onderlinge treffen de koppositie over. Hercules heeft nu 25 punten, SVM 24 en EDO (U) 23 punten. Het Utrechtse HMS is vierde met 16 punten. De Maartensdijkers spelen op 8 december thuis tegen Austerlitz, dat na 10 wedstrijden al 12 punten (vier overwinningen) heeft behaald.