Onfortuinlijke start voor Tweemaal Zes

Doelstelling voor de zaalcompetitie is heel simpel, zolang mogelijk meedoen voor het kampioenschap. De voorbereiding ging redelijk tot goed; wat kleine pijntjes bij deze of gene, maar voor de 1e competitie wedstrijd was iedereen fit. Uitgezonderd Matthias van Beest die nog een paar weken herstel voor de boeg heeft.

Een start tegen Pernix uit Leiden, op voorhand ook een van de ploegen die gaat meedoen om de titel. De 1e helft tegen Pernix verliep stroef, vooral het 2e aanvalsvak speelde enigszins verkrampt en Pernix kwam goed uit de startblokken. De gehele 1e helft heeft TZ steeds tegen een achterstand van 2 of 3 doelpunten aangekeken, het kostte veel moeite om verdedigend te ontregelen, waardoor de aanvallende deuk steeds hoger werd. Toch knokte TZ zich vlak voor rust terug tot een 12-11 ruststand door een schot van Reinier Enschede.

Na de rust ontstond er al snel een ander beeld, vanaf 14-14 nam TZ het heft in handen, er was controle over de wedstrijd, dat leidde tot een 16-18 en 20-22 voorsprong. In een hectische slotfase werden er een aantal ongelukkige en onfortuinlijke keuzes gemaakt, waardoor de pot alsnog verloren werd. De volgende wedstrijd is thuis tegen GKV uit Gorinchem. Met een enthousiaste T-side kan de ploeg laten zien wat ze waard zijn.