Logo vierklank.nl
Josephine Bink hoopt dat iets gedaan wordt aan veiligheid voor fietsers op de Utrechtseweg.
Josephine Bink hoopt dat iets gedaan wordt aan veiligheid voor fietsers op de Utrechtseweg.

Handtekeningen voor verkeersveiligheid Utrechtseweg

Wat Josephine (9), haar broertje Gijs en hun vriendje Lucas betreft wordt het tijd dat er iets gedaan wordt aan de verkeersveiligheid van de Utrechtseweg. Na het laatste dodelijke ongeluk in mei, was voor deze jonge bezorgde burgers de maat vol en begonnen zij een handtekeningenactie.

door Walter Eijndhoven

Het is gewoon veel te druk op de Utrechtseweg. Verkeer raast langs en menig overstekend fietser moet razendsnel naar de overkant zien te komen. 'Op de Utrechtseweg gebeuren veel ongelukken', legt Josephine Bink uit De Bilt, haar actie uit. 'Lucas is ook al eens een keer bijna aangereden en in mei is een man verongelukt'. Nadat Josephine van de schrik was bekomen, na het meemaken van het laatste voorval in mei, organiseerde zij met Gijs en Lucas een handtekeningenactie in Kloosterparkwijk in De Bilt.

Afspraak
De handtekeningenlijst stroomde vol en in no-time hadden de drie actievoerders 82 handtekeningen verzameld. Na een afspraak te hebben gemaakt met de secretaresse van de burgemeester, konden Josephine, Gijs en Lucas hun handtekeningen overhandigen aan burgemeester Potters.

Busbaan
'Veel auto's rijden hard door het rode licht, of rijden op de busbaan', vertelt Josephine aan Potters. Karin Hendrikse valt haar dochter bij: Kinderen die naar school gaan, steken de Utrechtseweg over bij het KNMI. In het midden van de weg, staat nog een stoplicht, waar de kinderen moeten wachten. Maar als zij met meerderen zijn, staat de helft te wachten op de rijbaan. Levensgevaarlijk!' Volgens Gijs en Lucas overtreden niet alleen automobilisten de verkeersregels, want ook veel fietsers rijden door het rood.

Doen
Als het aan burgemeester Sjoerd Potters ligt, had hij allang iets gedaan aan dit gevaarlijke verkeerspunt. Potters: 'De Utrechtseweg hoort helaas niet bij gemeente De Bilt, maar is eigendom van de provincie, dus ik kan niet veel doen. Maar met deze handtekeningenlijst ga ik in ieder geval het gesprek aan met de Provincie Utrecht'.

Meer berichten