Logo vierklank.nl
Dat wil ik effe kwijt.....

Dat wil ik 'effe' kwijt…

Mw. L.M. Geel-Brect uit Maartensdijk schreef: 'Groene zakken voor plastic afval waren altijd gratis verkrijgbaar bij de Jumbo in Maartensdijk. Ik gebruik gemiddeld 3 zakken per 2 weken. De gemeente heeft nu besloten dat de groene zakken alleen verkrijgbaar zijn bij het gemeentehuis. Maximaal 2 rollen per keer'.

'E.e.a. is voor mij niet zo eenvoudig. Ik ben op leeftijd en afhankelijk van vervoer. Elke 6 weken op de fiets van Maartensdijk naar Bilthoven voor 2 rollen zakken lukt me niet . Met de auto zorgt het voor extra kosten en luchtverontreiniging. Plastic afval zonder zak in de container is geen optie. Valt om bij harde wind (storm) en alles komt op de weg. Bovendien stankoverlast. Hier is niet goed over nagedacht. Waarom een goed systeem veranderen. Het roept alleen wrevel op. Ten overvloede: Dit systeem van gescheiden afval werkt alleen als de gemeente het niet te moeilijk maakt'.

Doorzichtig
De Gemeente (De Bilt) antwoordt middels Communicatieadviseur Barry Smits: 'Mooi om te vernemen, dat mevrouw Geel-Brect graag het PMD goed scheidt en dat wil blijven doen. Afval scheiden moeilijk maken is natuurlijk niet de bedoeling, al begrijpen we zeker dat de nieuwe wijze van afvalscheiding voor iedereen flink wennen is. Voor het scheiden van PMD beschikt men nu over een aparte kliko en voor flats en bovenwoningen zijn nu op de meeste plaatsen ondergrondse PMD-containers beschikbaar. Daarmee is de uitgifte van de groene zakken voor PMD beëindigd. Er zijn inderdaad nog enkele rollen af te halen op het gemeentehuis, zolang deze restvoorraad strekt. Wie toch graag containerzakken wil gebruiken in kliko's kan deze (bij voorkeur doorzichtige zakken) aanschaffen bij diverse supermarkten.

Meer berichten