DOS startte de zaalcompetitie met een knappe en krappe overwinning.

DOS start zaalcompetitie met winst

DOS is ingedeeld in op papier de sterkste van de vier Overgangsklasse poules. Het was daarom extra belangrijk om direct in de eerste wedstrijd punten te pakken. Met KVA uit Amstelveen als tegenstander trof DOS het niet, want vorig seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar en verloor DOS tweemaal.

In de eerste helft lag een nederlaag weer in het verschiet. DOS speelde aanvallend te onrustig en faalde vooral in de afronding met een veel te laag schotpercentage. KVA schoot wel zuiver en pakte snel een 1-5 voorsprong. De Amstelveners breidden dit uit tot een 3-8 tussenstand. Hierna kwam DOS iets beter in de wedstrijd en had de achterstand bij 7-9 bijna teniet gedaan. De opleving was van korte duur, want halverwege de wedstrijd was de marge toch weer opgelopen tot vijf doelpunten bij de 10-15 ruststand.

Er kwam een hernieuwd DOS de tweede helft het veld op; vier schoten later stond het ineens 14-15 wat de KVA-coach naar een time out deed grijpen. DOS schoot met veel meer overtuiging en had vooral meer rust in het spel. Het werd een heerlijke tweede helft waar de spanning vanaf droop; beide teams gaven elkaar niets toe en het ging lange tijd gelijk op. Pas negen minuten voor tijd kwam DOS bij 21-20 op voorsprong in de wedstrijd, die langzaamaan steeds meer in het voordeel van de Westbroekers kantelde. Vijf minuten voor tijd scoorde DOS de 24-21 en leek de overwinning dichtbij. KVA kwam tot één doelpunt dichterbij, maar gelukkig trof de laatste poging van de gasten in de slotseconden geen doel (24-23). Aanstaande zaterdag speelt DOS uit in Hardinxveld tegen HKC om 16.15 uur.