Irene hoeft van niemand bang te zijn.

Irene pakt punten in Amsterdam

Vooraf leek het voor de Irene Dames een kansloze operatie, uit tegen het Amsterdamse US, de nummer twee op de ranglijst. 'We zijn een jong team met potentie, maar kijken af en toe nog iets te veel op tegen meer ervaren teams' meldde coach Erna Everaert voorafgaand aan de wedstrijd.

Dat beeld werd in de eerste set bevestigd, Irene had te veel respect voor de tegenstander met een 25-20 nederlaag als resultaat. Daarna schudde Irene alle schroom van zich af en met goed serveren en gedurfd aanvalsspel trokken de blauwen de tweede set met 21-25 naar zich toe. Vanaf dat moment volgde een spannende strijd waarin twee gelijkwaardige teams vochten voor ieder punt. De derde set ging naar de Amsterdamse, maar de vierde set werd door goed serveren van Tess van Schie en Marit Pasterkamp door Irene gewonnen.

De beslissende vijfde set kon alle kanten op, maar door een paar ongelukkige ballen van Irene trok US aan het langste eind. Irene routinier Laura Klomparends keek tevreden terug op de wedstrijd: 'Dit zijn twee mooie bonuspunten, onze jonkies deden het geweldig. We gaan iedere week beter spelen en tonen aan dat we van niemand bang hoeven te zijn. Volgende week zijn we vrij en de week daarna spelen we thuis tegen onze medepromovendus Kalinko'. (Michel Everaert)