Logo vierklank.nl
Aangemoedigd door het talrijke publiek werd er op vier matten fanatiek gestreden door alle deelnemers.
Aangemoedigd door het talrijke publiek werd er op vier matten fanatiek gestreden door alle deelnemers.
Sport

Pepernotentoernooi Judokan groter dan ooit

Traditioneel op de laatste zaterdag van november wordt door de Maartensdijkse Judovereniging Judokan het jaarlijkse Pepernotentoernooi georganiseerd in De Vierstee in Maartensdijk; dit jaar met een record aantal deelnemers van 250. Madeleine Bakker, Wethouder Sport en Welzijn, verrichte om 9.00 uur de opening.

door Kees Diepeveen

De wethouder sprak tijdens de opening haar bewondering uit voor al die mensen binnen Judokan die het mogelijk maken om een toernooi van een dergelijke omvang te organiseren. Begonnen als clubtoernooi maar in bijna 25 jaar uitgegroeid tot een regionaal toernooi waar 250 kinderen aan deelnemen tot zelfs judoka's uit Oestgeest en Maasland. De tribunes waren de gehele dag goed gevuld met meelevende ouders en andere supporters

Medaille
Door een prima organisatie was het mogelijk om al deze kinderen variërend in leeftijd van 3,5 tot 11 jaar gedurende de dag volgens een strak geregisseerd schema tegen elkaar te laten strijden. In de ochtenduren kwamen de judoka's in de leeftijdscategorie van 4 tot 7 jaar op de mat. Na de middagpauze vertoonden de oudere kinderen hun judo-kunsten. Elk kind kwam driemaal op de mat om onderling uit te maken wie de poulewinnaar werd. Binnen elke leeftijdscategorie volgde de prijsuitreiking waarbij de winnaars een beker ontvingen en er voor alle deelnemers een fraaie medaille was.

Kapper Hans Bokaal
Ook dit jaar was er weer voor de mooiste worp of actie binnen een leeftijdscategorie een stijlprijs beschikbaar. Een fraaie beker met de naam: Kapper Hans Bokaal. De scheidsrechters bepaalden per leeftijdscategorie wie de winnaars van deze stijlprijs waren. De winnaars van deze bokaal waren enorm verguld met deze prijs. Om 16.00 uur kon de organisatie terug zien op een geweldig toernooi met dank aan alle judoka's, ouders EHBO, vrijwilligers en scheidsrechters, die dit mogelijk maakten.

Meer berichten