Op papier aan elkaar gewaagd; in de praktijk verlies voor Nova.

Nova verliest debuutwedstrijd

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Nova uit Bilthoven komt het eerste team uit in de Overgangsklasse. Deze eerste wedstrijd van het seizoen werd thuis gespeeld tegen DOS (K).

Op papier zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. In de eerste helft werd die voorspelling werkelijkheid. Beide ploegen legden het vuur aan elkaars schenen en pakten om en om de voorsprong. Kort voor rust zette DOS (K) aan en wist een ruststand van 12-14 neer te zetten. In de tweede helft leek het verzet van Nova gebroken en liet zij ander spel zien dan in de eerste helft. DOS (K) wist op belangrijke momenten de korf te vinden en kon rustig uitlopen. Nova was het geloof kwijt en keek toe hoe DOS (K) in de laatste minuten een groot gat sloeg. De wedstrijd werd afgefloten met een 20-29 eindstand.

Volgende week reist Nova 1 af naar Veenendaal, waar tegenstander SKF op hen wacht. Dit zal een mooie wedstrijd worden waarin Nova alle zeilen bij moet zetten om een positief resultaat neer te zetten. Aanvang: 19.10 uur.       (Job Paauw)