Logo vierklank.nl
Jelle Farenhorst, Danielle Schreuder en Jolanda van Hulst bij de inzameldoos in de Jumbo op het Maertensplein.
Jelle Farenhorst, Danielle Schreuder en Jolanda van Hulst bij de inzameldoos in de Jumbo op het Maertensplein.
Algemeen

Lions verzamelen DE-punten, vreemd en oud geld

Via inzameldozen in diverse winkels zamelt de Lionsclub Bilthoven 2000 naast Douwe Egberts-waardepunten ook vreemd en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. Deze actie duurt de hele maand december.

door Henk van de Bunt

De voedselbank ondersteunt noodlijdende gezinnen, huishoudens en alleenstaanden wekelijks met een voedselpakket dat is samengesteld met levensmiddelen die merendeels door producenten, distributeurs, lokale supermarkten en winkeliers beschikbaar zijn gesteld. Lionsclub Bilthoven 2000 schiet te hulp met het inzamelen van DE- waardepunten. De ingeleverde waardepunten worden omgezet in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Douwe Egberts ondersteunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties te verhogen.

Geld
Daniella Schreuder van Lionsclub Bilthoven 2000: 'Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht'. De besteding van de opbrengst gaat volgens het 'Robin Hood'- principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan weer 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Op www.vreemdenoudgeld.nl staat een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya.

Deelnemers
Jolanda van Hulst-Mazirel is voorzitter van De Voedselbank: 'Voedselbanken krijgen vooral producten die niet lang bewaard kunnen worden. Vandaar dat koffie niet gauw bij voedselbanken terecht komt. Vorige jaren zijn er landelijk door deze actie van Lionsclubs meer dan 100.000 pakken DE-koffie naar de diverse voedselbanken gegaan. Lions Club Bilthoven 2000 schiet daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De deelnemende supermarkten zijn: Albert Heijn en Plus in Bilthoven en Jumbo Jelle Farenhorst in Maartensdijk'. DE punten liefst gebundeld aanbieden.

Meer berichten