De schaakkampioenen van de Julianaschool met hun begeleider Jeroen Bosch. [foto Guus Geebel]
De schaakkampioenen van de Julianaschool met hun begeleider Jeroen Bosch. [foto Guus Geebel]

Schoolschaakkampioenen

Algemeen Jeugd

Het schoolschaakkampioenschap 2018 in De Bilt werd op woensdag 14 november gehouden in het HF Witte Centrum. Voor de organisatie tekende een tiental leden van schaakclub De Biltse Combinatie.

Er deden tien scholen mee met 19 teams: Julianaschool (2 teams), Michaelschool (2), Montessorischool (2), Nijepoort (3), Patioschool De Kleine Prins (2), de Regenboogschool (1), Theresiaschool (2), Wereldwijs (2), de Werkplaats Kindergemeenschap (1) en de Van Dijckschool (2). In elk team zaten 5 kinderen.

Beamer
Voor het eerst werd gebruik gemaakt van een beamer om tijdens de voortgang van het toernooi de indeling en de resultaten te presenteren. Dankzij de goede voorzieningen van het HF Witte Centrum verliep het toernooi op rolletjes. Ouders en begeleiders konden zich tussen de tafels bewegen om de verrichtingen van hun favorieten te volgen. Na 7 ronden liet de computer de volgende eindranglijst zien: Op de eerste plaats eindigde het eerste team van de Julianaschool met 14 wedstrijdpunten, hetgeen betekende dat het team alle wedstrijden had gewonnen, op de tweede plaats het eerste team van Wereldwijs met 12 punten en het team van De Werkplaats werd derde met 10 punten. Alle drie de teams ontvingen een taart en de nummer 1 ook nog een wisselbeker.

Regionaal
Hiermee heeft de Julianaschool zich tevens gekwalificeerd voor het regionale schoolschaaktoernooi dat wordt georganiseerd door de Stichts Gooise Schaakbond in het voorjaar van 2019. De op de 2e en 3e plaats geëindigde teams mogen hier misschien ook naar toe vanwege het grote aantal teams dat dit jaar aan het toernooi in onze gemeente meedeed.          (Joop Faber)