Tegen VVJ werd door SVM het eerste hoogtepunt in de 4de klasse G behaald. (foto Nanne de Vries)

Eerste feestje bij SVM

Met een lekker winters zonnetje trapte SVM af tegen VVJ uit Utrecht. Of het nu de spanning van deze belangrijke wedstrijd was of onderschatting van de tegenstander, maar SVM begon slap. Dat leverde na een kleine vijf minuten spelen al een voorsprong voor VVJ op; een afstandsschot verdween in het doel zonder dat de SVM goalie reageerde (0-1).

SVM nam direct het initiatief over en zette gevaarlijke en snelle aanvallen op .Jordi van der Lee kopte net naast de goal en goede schoten werden door VVJ goalie Jordy Venus gestopt. Uit een van de vele corners maakte Wessel Schuller de gelijkmaker. SVM wilde meer en enkele minuten later zorgde Roy Wijman voor de 2-1 voorsprong. VVJ verspeelde bij slordig ingrijpen van de SVM verdediging nog de kans op de gelijkmaker. Vlak voor rust gaf scheidsrechter Akkaya SVM een strafschop; een unieke kans voor Mike de Kok om nog voor de rust de wedstrijd te beslissen, maar Mike scoorde niet. Ook Jordy van der Lee lukte het niet de 3-1 op het scorebord te zetten.

Ongewijzigd
Een ongewijzigd SVM ging na de rust op jacht naar die 3-1; Mike Boshuis stoorde zo dat hij Mike de Kok de kans bood: de 3-1 was er. SVM slaagde er maar steeds net niet in om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, waardoor het nog lang spannend bleef. VVJ kwam nog door een van richting veranderd schot nog op 2-3. Het werd toch nog billen knijpen of het zou lukken. VVJ miste zelf de kans de gelijkmaker. Pas vlak voor het laatste bevrijdende fluitsignaal scoorde Mike de Kok de 4-2. SVM heeft de eerste periodetitel te pakken. A.s. zaterdag komt Faja Lobi-KDS op bezoek in Maartensdijk.