Logo vierklank.nl
Team overleg U10.
Team overleg U10.
Sport

Thuiswedstrijd Stichtsche rugby

Afgelopen weekend is het tweede toernooi uit de historie van de Stichtsche Rugby Football Club gespeeld. De eerste koude nacht van het jaar dreigde nog even roet in het eten te gooien maar toen de eerste zonnestralen op de velden van SRFC en De Werkplaats vielen was het duidelijk, dat er gerugbyd kon worden.

120 kids van 6 tot en met 9 jaar uit Amsterdam, Almere, Hilversum, 't Gooi en Bilthoven stonden klaar voor ieder 3 partijen van 20 minuten. Met de goede resultaten van de vorige wedstrijd in het hoofd stond het Stichtsche U8 team voor een nieuwe opgave, proberen te winnen maar vooral zoveel mogelijk scoren. Dat dit goed ging bewezen de cijfers aan het einde van de ochtend. Het lukte de jongens om de bal 18 keer op de grond te drukken bij de achterlijn. 18 tries in drie gelijkspel, squeeze schreeuwde het team!

Kunsten
Ook het Stichtsche U10 team mocht haar kunsten laten zien op de rugbyvelden van De Werkplaats. Onder grote belangstelling van ouders en lokale rugbyfans gingen de jongens en meiden van Stichtsche van start. Dit jonge team had twee wedstrijden nodig om de juiste balans te vinden op het veld. In de derde en laatste wedstrijd kwamen de Stichtsche Wolven krachtig naar voren en wisten ze 5 punten te veroveren door goed samenspel. Vijf keer kregen ze de bal achter de lijn van de tegenpartij op de grond. Niet genoeg voor winst maar het team had een prachtige sportdag op haar thuislocatie!

Meer berichten