Kerstbomenactie bij Lions Club

Algemeen Kerst

In de bedrijfsruimte achter het huis van Wil en Theo Voorveld aan de Spoorlaan in Bilthoven wordt de komende weken weer hard gewerkt om 500 kerstboompjes van 90 cm hoog van lichtjes en kaarsvetsterren met linten te voorzien.

De kaarsvetsterren zijn handgemaakt en worden in de boom bevestigd met mooie transparante linten. Deze kaarsvetsterren worden vervaardigd door cliënten van Abrona in de eigen kaarsenmakerij. De kaarsenmakerij begint al in januari met het vervaardigen van deze sterren. Er gaan 27 sterren in iedere boom, in totaal zijn er dus een kleine 15.000 sterren nodig. De leerlingen van de AERES-mavo hielpen in de afgelopen jaren al bij deze grote klus en doen dat ook dit jaar weer samen met Lionsleden en hun vriendinnen.

Opbrengst
Dit jaar gaat de opbrengst van deze actie naar de Prinses Maxima-manege in Den Dolder en naar de Stichting Hulphond. De Prinses Maxima Manege biedt hippische activiteiten aan mensen met en zonder beperking om vooruitgang te bevorderen in hun welzijn en maatschappelijke mogelijkheden. De Stichting Hulphond leidt jonge honden op om te worden ingezet als hulphond bij mensen met een handicap en ook worden de getrainde honden ingezet bij gezinnen met kinderen met een angststoornis en/of kinderen die gepest worden.

Een klein deel van de boompjes wordt thuis bezorgd bij ouderen die zelf geen vervoer hebben om het boompje te komen halen. Bestellen kan via Lionskerstbomen@gmail.com of telefonisch via 06-19496318. Ophalen kan op vrijdag 7 tussen 15.00 – 18.00 uur en zaterdag 8 december van 10.00 uur – 15.00 uur