Logo vierklank.nl
SSW Werkbezoek Burgemeester Potters
SSW Werkbezoek Burgemeester Potters (Foto: Hans Lebbe)
Politiek

Burgemeester Potters met SSW op wijkbezoek

Op 6 november, de warmste novemberdag ooit, ging burgemeester Sjoerd Potters op pad met de directie van Woonstichting SSW in Bilthoven en De Bilt, om met eigen ogen te zien waar SSW mee bezig is. Ook ging hij met een aantal huurders in gesprek over de plannen voor hun wijk.

Bij nieuwbouwproject 'Appartementen De Leijen Zuid' kreeg de burgemeester een korte rondleiding. Nog voor het eind van dit jaar krijgen alle huurders van de 99 duurzame, sociale huurappartementen de sleutel van hun nieuwe woning. Dankzij deze nieuwbouw komt in de gemeente een doorstroom op gang, waardoor sociale huurwoningen voor nieuwe kandidaten beschikbaar komen.

Kometenlaan
In de Kometenlaan stond de deur van de nieuwe Buurtkamer open. SSW stelt deze ruimte beschikbaar voor de buurt. Bewoners hebben in de afgelopen maanden zelf alles opgeknapt en ingericht. De gemeente en Mens De Bilt dragen ook bij met raad en daad. Medio december is de officiële opening van deze ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

Hofjesgedachte
De tocht eindigde in het Tuinstraatkwartier. SSW ontwikkelt samen met de bewoners een toekomstplan voor deze groene en gezellige wijk. In een huiskamer aan de Lathyrusstraat ging de burgemeester met een delegatie van de bewonerscommissie in gesprek over hun aandachtspunten voor de ingrijpende vernieuwing van hun woningen en woonomgeving. Met name het behoud van de hofjesgedachte, betaalbaarheid van wonen en het parkeren volgens de nieuwe norm. Het was een geslaagd en informatief werkbezoek. Sjoerd Potters: 'Goed om te ervaren wat SSW doet voor prettig en betaalbaar wonen in vitale wijken in onze gemeente. En hoe de huurders hierbij betrokken worden'. Na afloop maakte de burgemeester direct een afspraak voor een nieuw werkbezoek in het najaar van 2019.        (Marieke Overeem)

Meer berichten