Bewoners van de Schutsmantel maken herfststukjes.
Bewoners van de Schutsmantel maken herfststukjes.

Actief in woonzorgcentra

Algemeen Algemeen

Het RIVM wil graag letterlijk midden in de Biltse samenleving staan. Daarom gingen zo`n 25 medewerkers van de Afdeling Voeding en Gezondheid in Biltse wooncentra vrijwilligerswerk doen. Voorafgaand ontvingen ze informatie van Biltsheerlijk, de lokale organisatie die duurzaam voedsel produceren en consumeren in de Bilt stimuleert.

Op dinsdag 6 november verzamelden de RIVM medewerkers zich in d'Amandelboom. Na een presentatie van Willy Douma over de activiteiten van Biltsheerlijk ging een deel van de RIVM-ers naar de Schutsmantel waar ze met bewoners herfststukjes maakten. In d'Amandelboom versierden de RIVM-ers met de bewoners cup-cakes en deden ze samen oudhollandse spelletjes. 'Het was niet alleen een fijne middag voor de ouderen, maar ook voor ons als RIVM-medewerkers. We hebben onze collega's ook op een andere manier leren kennen. Het was een waardevolle ervaring voor iedereen`, aldus Sander Biesbroek, medewerker van het RIVM en medeorganisator van de middag.

Wie samen met collega`s ook actief wil zijn in de Biltse samenleving, kan contact opnemen met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of tel. 06 11564957.   (Joanne Penning)

!