Logo vierklank.nl
De najaarsmarkt op 17 november zal weer voor grote drukte zorgen.
De najaarsmarkt op 17 november zal weer voor grote drukte zorgen.

Emmaus Bilthoven organiseert najaarsmarkt

door Guus Geebel

Op zaterdag 17 november houdt kringloopwinkel Emmaus Bilthoven van 13.00 tot 16.00 uur weer een omvangrijke najaarsmarkt. Van de opbrengst is een belangrijk deel bestemd voor 'Stichting Oekraïne heeft hulp nodig'.

Deze in Gouda gevestigde stichting verzamelt afgeschreven apparatuur van het Erasmus MC in Rotterdam, en van andere ziekenhuizen en medische organisaties. Die wordt getransporteerd naar Oekraïne en krijgt daar net als de spullen bij Emmaus een tweede leven.

De stichting werd in 2007 opgericht en is in meerdere Oekraïense regio's actief. Zij stelt zich ten doel vooral medische hulpgoederen aan zorginstellingen aan te bieden. In het bijzonder aan ziekenhuizen om daar de leefomstandigheden te verbeteren. Ook richt de stichting zich op kindertehuizen, ouderen, mensen in nood en vluchtelingen uit Oost-Oekraïne. De hulpgoederen komen door goede communicatie en samenwerking met lokale organisaties terecht bij degenen die ze echt nodig hebben. De stichting streeft naar optimale efficiëntie en doeltreffendheid. De reis- en verblijfkosten worden door het bestuur en vrijwilligers zelf bekostigd en gaan niet ten koste van donaties. Het bestuur ontvangt geen vergoeding.

Op de najaarsmarkt vindt verkoop plaats van bric à brac, sieraden, speelgoed, meubelen, huisraad, boeken en platen en tweedehands kleding. Speciaal voor deze markt worden al enige tijd bijzondere spullen apart gehouden. Het belooft weer een gevarieerde gezellige marktdag te worden en de organisatoren hopen op een flinke opbrengst. De kantine is ook geopend voor koffie en cake. Om de marktdag voor te kunnen bereiden is Emmaus van 12 tot en met 16 november voor verkoop gesloten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>