Met drie overwinningen was het succes zaterdag compleet voor de Stichtsche Rugby Football Club.
Met drie overwinningen was het succes zaterdag compleet voor de Stichtsche Rugby Football Club.

Dubbel succes voor Stichtsche Rugby

Algemeen Sport

Op de rugby-aftrap van afgelopen zaterdag stonden drie partijen van 20 minuten gepland. Onder het toeziend oog van een nieuwe sponsor lieten de Stichtsche Wolven zien dat de opgaande lijn dit seizoen verder doorzette. De Pink Panthers uit Zeist werden compleet onder de voet gelopen door de Stichtsche rugbyers. Met 11-4 winst was de toon gezet voor deze dag.

Met een machtig gevoel stonden ze vervolgens tegenover de Rugby Club uit Castricum. Ook in deze wedstrijd liet het team zien dat ze bijzonder goed op elkaar zijn ingespeeld. Goede passes naar elkaar, snelle loopacties en 9 tries waar de bal achter de achterlijn bij de tegenstander gedrukt wordt. Goed voor de tweede winst van de dag. Met een half uur pauze in de benen stond de geduchte tegenstander Eemland uit Amersfoort als laatste tegenover de Stichtsche Wolven. Dit werd uiteindelijk een close call waarbij Eemland nipt de winst naar zich toetrok, met 7-9 werd er uitstekend gespeeld door Stichtsche.

Het jongste team van de rugbyclub uit Bilthoven kwam ook driemaal in actie. Drie keer 14 minuten tagrugby voor de kids van 6 en 7 jaar. Dit nieuwe team had even een moment nodig om in de wedstrijd te komen maar daarna werd de ene na de andere try gemaakt. De eerste winst werd ook gemaakt: een grote stap voor deze jonge sportmannen. De overwinningsyell klonk luid over het veld; Squeeze.        (Toine van der Poel)