De Bilt zet sterke uitreeks voort

Op zaterdag 3 november won FC De Bilt in de tweede klasse B won met 0-3 op bezoek bij JSV. De Biltse ploeg blijft daardoor meedoen om de bovenste plaatsen.

Om 14.30 uur betraden twee goed voetballende ploegen die in ieder geval niet wilden verliezen het hoofdveld. JSV begon beter aan het duel, zonder groot gevaar te kunnen stichten voor het doel van De Bilt-keeper Jos de Gram. Ook FC De Bilt dat op basis van hun positie op de ranglijst (derde) en het resultaat in uitwedstrijden (drie keer winst, doelcijfers 10-0) als favoriet aan het duel begon, kon nauwelijks potten breken. Toch kwam FC De Bilt halverwege de eerste helft op voorsprong. Verdediger Steven van den Berg kopte een corner van Marcel Melissen knap binnen.

Na rust had JSV aanvankelijk opnieuw het betere spel, maar kopte dezelfde Van den Berg - opnieuw op aangeven van Melissen - op de bovenkant van de lat. In de 71ste minuut was het wel raak. De voorzet van aanvoerder Sam Eerdmans knikte Van den Berg feilloos in de verre hoek. Daarna kregen Redouan Boussoufi, Jelle Vliek en Mano Bakkenes kansen op de derde treffer, die uiteindelijk werd gemaakt door Robin Notenboom.

Ondanks dat JSV op zoek ging naar de eretreffer, hield De Gram voor de vierde uitwedstrijd op rij zijn doel schoon. De Bilt was daarmee drie punten rijker en is de koplopers FC Delta Sports en Veensche Boys op 1 punt genaderd.