Logo vierklank.nl
Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor de licht-blauwen als US Amsterdam de tegenstander is.
Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor de licht-blauwen als US Amsterdam de tegenstander is.
Sport

Lastig begin voor Irene in 2e divisie

Na twee promoties op een rij is Irene Dames 1 dit jaar begonnen in de tweede divisie; op zich al een lastige klus, maar het vertrek van een aantal routiniers maakt de stap nog wat groter.

Wanneer dan een paar van je grootste talenten vanwege studie of selectie voor Jong Oranje vertrekken wordt de stap nog groter. 'Gelukkig hebben we ons kunnen versterken met een paar jonge en talentvolle speelsters' meldt Irene coach Erna Everaert. 'Zare van Haaren kwam over van de jeugd van VV Utrecht, van Limes kwam Tess van Schie over en van PDK Huizen maakten Michelle Hoogerdijk en Lisa Luini de overstap naar Irene. Tot slot keerden Laura Klomparends en Femke Scharrenburg terug op het oude nest. We hebben talent zat, maar wel een jong en onervaren team', voegt Everaert toe.

Na een overtuigende zege in de eerste wedstrijd tegen PDK Huizen leed Irene een paar nederlagen op rij. 'Nog niet ingespeeld en de afwezigheid van een paar belangrijke speelsters vanwege verplichtingen op school heeft ons niet echt geholpen, maar we gaan nu echt de goede kant op', voegde de Irenecoach daar nog aan toe. Tegen topteam VV Utrecht trok Irene na een geweldige wedstrijd nipt aan het kortste eind. Na een mindere eerste set speelde Irene een indrukwekkende set, die met maar liefst 25-9 gewonnen werd. De derde set ging na een episch gevecht verloren met 30 - 28, waarna het Bilthovense team ook in de vierde set nipt aan het kortste eind trok.            (Michel Everaert)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>