SVM scoort in de eerste minuut

De eerste periode voor de latere degradatie- c.q. promotieregeling in de vierde klasse G beslaat 8 speelrondes; de tweede en derde reeks beslaan 9 wedstrijden. Met nog één speelronde in het vooruitzicht (zaterdag 17 november SVM-VVJ) staat SVM er in die eerste reeks kansrijk voor. Echter zal die wedstrijd tegen VVJ in winst omgezet moeten worden, want naaste concurrent Hercules heeft een aanzienlijk beter doelsaldo.

Genietend van een lekker najaarszonnetje scoorde Mike de Kok in de uitwedstrijd tegen vv Vianen na een kleine minuut spelen al de 0-1. SVM bleef nadien ook gevaarlijk dankzij goed uitgevoerde counters. Ook de verdediging stond zijn mannetje en gaf geen kansen weg. Het wachten was eigenlijk op meer SVM goals; kansen kregen de SVM spitsen volop. Roy Wijman zorgde voor de juiste aansluiting vanuit het middenveld. SVM had voor het rustsignaal de wedstrijd al kunnen beslissen.

Een feller vv Vianen nam het initiatief van SVM na de rust over en zorgde voor meer gevaar in de SVM verdediging. Echte kansen kreeg vv Vianen niet; een toegekende strafschop bracht hen echter wel langszij (1-1). SVM toonde opnieuw karakter en uit een prima voorzet van Chester Kemp scoorde Mike de Kok alweer 5 minuten later de 1-2. SVM kreeg steeds meer ruimte en mogelijkheden maar slaagde er niet in om de 1-3 op het scorebord geplaatst te krijgen. De drie mee naar huis genomen punten verfraaiden wel de Maartensdijkse palmares voor zowel de algemene competitiestand als de daaraan gelijklopende 1ste periode-stand.

Zaterdag 17 november wordt de competitiereeks voortgezet met de thuisontmoeting tegen het aloude (1931) Utrechtse VVJ.