De laatste veldwedstrijd van Nova in 2018 werd verloren.

Nova biedt te weinig weerstand

Afgelopen zaterdag speelde Nova haar laatste thuiswedstrijd. Na een week met zware trainingen was het team klaargestoomd voor deze wedstrijd.

Deze wedstrijd wilde de aanval van Nova niet op gang komen en werd er verdedigend te weinig druk gelegd op de scorende heren van Refleks. Al snel stond de ploeg uit Bilthoven achter met een stand van 2-7 en kon de wedstrijd niet meer ombuigen. De wedstrijd werd afgefloten met een 13-18 eindstand.

In de eerste fase van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. Nova liet daarna de druk in de verdediging even gaan en daardoor kon Refleks snel achter elkaar scoren. Nova keek toe en kon geen grip krijgen op de tegenstander. Er werden korte aanvallen gedraaid en opgelegde kansen werden niet afgerond. Het schotpercentage was niet zo hoog als Nova normaal liet zien en kwam daardoor in de problemen. Net voor rust wist Nova een beetje dichterbij te kruipen en het gat te verkleinen tot 4 doelpunten.

In de tweede helft ging Refleks door waar zij gebleven waren en zo konden zij uitlopen naar een 7-15 stand. Nova was op zoek naar het gevoel wat zij hadden tijdens de vorige wedstrijd. Even leek de ploeg het op te pakken door snel achter elkaar 6 doelpunten te scoren en hierdoor de stand op 12-16 te zetten. Het team geloofde er weer in, maar met twee goede afstandsschoten werd de run van Nova afgebroken. Op dat moment was het nog 4 minuten spelen met een te grote achterstand om nog in te halen. Nova keek toe hoe Refleks er met de zege vandoor ging.

Dit was de laatste wedstrijd van het veldseizoen. De komende week heeft de selectie even rust en gaat daarna aan de slag om zich klaar de stomen voor het komende zaalseizoen. Nova 1 speelt haar wedstrijden in de Overgangsklasse, wat uniek is voor een club zoals Nova. De spelers zetten alle zeilen bij om er een mooi zaalseizoen van te maken.       (Job Paauw)