SVM probeert uit een hoekschop te scoren. (foto Nanne de Vries)

SVM wint voor de vijfde keer

Op bijna een kwart van de competitiewedstrijden voert SVM met 15 punten uit 6 ontmoetingen alleen de ranglijst van de 4de klasse G (zaterdag) aan. Op twee punten volgen de Utrechtse clubs EDO en Hercules (13); deze worden dan weer gevolgd door FC Driebergen met 10 punten.

SVM begroette afgelopen zaterdag SV Odijk dat voor en na deze ontmoeting met 7 punten in de middenmoot bivakkeert. Het eerste kwartier van de wedstrijd was Odijk beduidend sterker en had binnen vijf minuten al vier hoekschoppen mogen nemen. Gaandeweg de wedstrijd nemen de gastheren stilaan het heft in handen en na een half uur moet Odijk voor het eerst de bal van de lijn halen als bewijs van het sterker worden van SVM.

In de 41ste minuut maakt Lorenzo van Zijl de 1 - 0 met dank aan een Odijkse speler, die de bal onbedoeld van richting doet veranderen. Maartensdijker Mike de Kok ontvangt nog geel en met de bereikte 1-0 score gaat het team naar de kleedkamer voor de rust.

In de tweede helft kent de arbiter van dienst beide verenigingen een strafschop toe: Mike de Kok vergroot daardoor in de 67ste minuut de voorsprong (2-0) en vier minuten later scoort Odijk ook uit een strafschop tegen (2-1) en bepaalt daarmee gelijk de eindstand. Volgende week gaat SVM op bezoek in Vianen (9 punten). De wedstrijd begint daar om 14.00 uur.