Logo vierklank.nl
Kasper Hamster, Jeroen de Groot en Wim Hugens van de klussenbus.
Kasper Hamster, Jeroen de Groot en Wim Hugens van de klussenbus.

Twintig jaar bestaande klussenbus zoekt vrijwilligers

Op initiatief van 't Gilde De Bilt, Stichting Welzijn Ouderen Maartensdijk en Algemene Hulpdienst is in 1998 de klussenbus in het leven geroepen. Dit jaar bestaat zij twintig jaar. Dit heuglijk feit werd dan ook gevierd, met alle vrijwilligers. Na al die jaren blijkt dat nog steeds behoefte is aan de klussenbus.

door Walter Eijndhoven

Het bestuur van de stichting is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Twintig jaar geleden ontstond, vanuit de Rabobank, het idee om iets te doen voor ouderen. Stichting Welzijn Ouderen sprong hierop in met het aanbieden van computercursussen voor ouderen. Daarnaast deden vrijwilligers bij de stichting ook diverse klusjes voor iedereen van 65 jaar en ouder.

Rabobank
'Van het geld dat wij van de Rabobank kregen, schaften wij onder andere gereedschappen aan', vertelt Mieke Hesp, bestuurslid bij de stichting. 'En natuurlijk een bus'. 'Onze eerste bus hebben wij vorig jaar vervangen', vult penningmeester Ed Wammes aan. 'Na 19 jaar trouwe dienst gaf hij de geest en hebben wij een nieuwe aangeschaft'.

Klussen
Senioren, uitkeringsgerechtigden en mensen met een beperking kunnen gebruik maken van de diensten van vrijwilligers Jeroen de Groot, Kasper Hamster en Wim Hugens. Zij zijn in staat om allerlei klussen in en om het huis uit te voeren, als het maar niet langer dan één uur in beslag neemt. Zij zijn niet voor alle klussen oproepbaar. Tuinonderhoud, schilderwerk, kamers witten en dergelijke valt hierbuiten. Voor alle andere klusjes zijn zij wel beschikbaar. Denk aan: ophangen en bevestigen van lampen, schilderijen en boekenplanken, elektrische apparatuur voorzien van nieuwe bedrading, losse vloerbedekking of behang vastmaken, kleine gaatjes in muren of plafonds dichten, lekkende kranen repareren, steunen bevestigen in douche of wc, cv ontluchten of bijvullen, schappen maken, gootsteen/ afvoer ontstoppen, wc-bril vervangen, verlengen telefoonaansluiting, programmeren van een mobiele telefoon, helpen met de computer, televisie instellen en nog veel meer.

Om iedereen met een probleem te helpen, zoekt Stichting Klein Karwei nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich melden bij Mieke Hesp (tel: 06 33849214) of bij Ed Wammes (06 81663353). Meer informatie over de klussenbus kunt u vinden op de site van het meldpunt: www.meldpuntdebilt.nl

Meer berichten