Logo vierklank.nl

FC De Bilt laat vv De Meern terugkomen

Op een zonovergoten sportcomplex van FC De Bilt stonden de mannen uit De Bilt en De Meern tegenover elkaar. De eerste 20 minuten speelden beide teams wat afwachtend en ontstonden er geen noemenswaardige gebeurtenissen. In de 24e minuut veranderde dat;

Mano Bakkenes omspeelde diverse verdedigers, speelde zich vervolgens goed vrij en schoot onberispelijk binnen: 1-0. Dat leek voor FC De Bilt het startsein om de ene na de andere mooie aanval af te leveren; toch lukte het niet om nog voor rust de 2-0 te scoren. Verdedigend stond het aan de Biltse kant als een huis en behoudens enkele corners wist vv De Meern geen serieus gevaar te stichten.

Na rust ging FC De Bilt op jacht naar de verdiende verdubbeling van de score en in de 59e minuut was het zover: de goalie van De Meern trapte de bal weg, maar niet ver genoeg en Redouan Boussouffi zag zijn kans schoon om de bal over de keeper in het lege doel te schieten. Daarna kreeg De Bilt zeker nog drie keer de kans om de score positief te veranderen; uiteindelijk zonder resultaat. In de 75e minuut flitste een aanvaller van De Meern langs zijn verdediger en die dacht met een sliding de aanvaller af te stoppen. Dat gebeurde wel, maar niet op de reglementaire wijze. De daarop volgende strafschop werd door Jos de Gram bijna gestopt, maar dat was niet genoeg: 2-1.

Kort daarna kreeg FC De Bilt een grote kans op de 3-1 en was het pleit beslecht geweest, maar in de 89e minuut scoorde De Meern de 2-2 want direct de eindstand was.

Meer berichten