De passie en inzet van beide teams was groot en iedereen ging vol voor de winst.

DOS wint duel om koppositie

Zaterdag trof DOS koploper SKF in Veenendaal. SKF wordt getraind door oud DOS-trainer Steven Brink, die bij de Westbroekers uiterst succesvol was. Dat gaf een speciaal tintje aan de wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef.

In het begin van de wedstrijd had DOS moeite met het beweeglijke spel van de thuisclub met veel positiewisselingen. Na een 5-3 achterstand, kreeg de ploeg meer grip op de tegenstander en werd de achterstand weggewerkt. DOS kwam op een 5-6 voorsprong die werd uitgebreid naar een 7-9 tussenstand, maar uiteindelijk was halverwege alles weer in evenwicht bij een 11-11 ruststand.

Het begin van de tweede helft verliep moeizaam voor DOS. Ruim tien minuten werd er niet gescoord en stond er 14-11 op het scorebord. De Westbroekers gaven zich niet gewonnen en zetten de schouders er nog eens extra onder. Coach Andreas van Grootheest wisselde enkele spelers van vak en bracht het scoren bij daarmee nog verder op gang. DOS kwam bij 14-14 naast SKF en dat was de opmaat voor een zinderend slotakkoord. Bij 16-16 leek het vierde gelijkspel voor de Westbroekers in de maak, maar Mathijs de Rooij zorgde met twee treffers van grote afstand voor de overwinning. Door deze overwinning halverwege de veldcompetitie zijn ze samen met Unitas weer koploper. Zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Nic. Deze laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie start, wordt gespeeld in Groningen en start om 15.30 uur.