Frans van Beek en Koop Geersing zijn van plan er een en boeiende bijeenkomst van te maken.
Frans van Beek en Koop Geersing zijn van plan er een en boeiende bijeenkomst van te maken. Foto: Jeannette Schols

Lezing over erfrecht, executele en uitvaart

Algemeen Activiteiten

Frans van Beek en Koop Geersing organiseren op zaterdag 3 november van 11.00 uur tot 13.00 uur aan de Soestdijkseweg Zuid 267 een bijeenkomst over erfrecht, executele en over alles wat bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Frans van Beek is notaris bij Notarissen Houwing van Beek; Koop Geersing is uitvaartverzorger van Yarden & Geersing Uitvaartzorg.

'Het is die dag een bijzondere dag', vertelt Frans van Beek. 'De KNB, onze beroepsorganisatie, bestaat dit jaar 175 jaar en dat willen we graag met de consumenten vieren door op zaterdag 3 november een Open Dag te houden.'

Lezing
Frans van Beek houdt tijdens deze dag een lezing waarbij hij inhoudelijk ingaat op het wettelijk erfrecht, op het belang van het maken van een testament én een levenstestament. 'Maar ook het besparen van erfbelasting zal aan bod komen. En natuurlijk kunnen mensen ook zelf onderwerpen aandragen, die ik dan zal behandelen', vult Frans aan. Onderwerpen als erfrecht, testament en executele zijn nauw verbonden met het overlijden en het regelen van een uitvaart. In die zin werken een uitvaartverzorger en een notaris dan ook vaak naadloos samen. Zo ook tijdens de lezing van zaterdag 3 november.

Samenwerking
Koop Geersing van Yarden & Geersing Uitvaartzorg vertelt dat er regelmatig klanten zijn die zij gezamenlijk bedienen, of van advies voorzien: 'Als de notaris voor iemand een testament maakt waarbij een executeur benoemd wordt – en helemaal als de notaris zelf tot executeur wordt benoemd - dan is het belangrijk dat de notaris ook doorverwijst naar een uitvaartverzorger', vertelt Koop Geersing. Frans van Beek vult hierbij aan dat hij dan graag doorverwijst naar Koop Geersing. Omgekeerd, vult Koop Geersing aan, kom ik als uitvaartverzorger kort na een overlijden in contact met erfgenamen. Nabestaanden hebben niet alleen praktische vragen over de uitvaart, maar ook natuurlijk vaak vragen over de afwikkeling van de nalatenschap, over het erfrecht of over de inhoud van een testament. Mensen die hun eigen afscheid voorbereiden lopen tegen vergelijkbare vragen aan. Koop Geersing verwijst dan graag door naar Frans van Beek.

Natuurbegraafplaats
Koop Geersing zal als uitvaartverzorger tijdens zijn deel van de lezing invullen met onderwerpen als wat zijn de diverse uitvaartwensen en mogelijkheden, wat zijn de kosten van een uitvaart, hoe zit het met uitvaartverzekeringen. Na afloop van de lezing is er mogelijkheid tot een rondleiding op natuurbegraafplaats Den en Rust. 'De natuurbegraafplaats Den en Rust is een stuk natuurgebied van het Utrechts Landschap', vertelt Koop. 'Naast een paar bestaande bospaden, is er één aangelegd pad dat zwevend boven de bosvloer over de natuurbegraafplaats slingert.'

Aanmelden
Iedereen die op het gebied van het erfrecht of op het gebied van het regelen van een uitvaart rondloopt met vragen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of om meer informatie vragen via info@houwingvanbeek.nl of telefonisch op telefoonnummer 030-2290811.