Logo vierklank.nl
Activiteiten

Internationale Repair Café Week

Van 13 tot en met 21 oktober wordt de Internationale Repair Café Week gehouden. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Doe mee, repareer je dierbare kapotte spullen in het Repair Café!

Het is alweer negen jaar geleden dat het allereerste Repair Café in Nederland plaatsvond. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er meer dan 1.600 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Ga het ook eens proberen!

Hollandsche Rading

Enkele jaren geleden is Willem Pols samen met zijn vrouw Hetty in Hollandsche Rading met een Repair Café gestart. Alhoewel Willem en Hetty inmiddels verhuisd zijn naar Hilversum, zijn ze nog steeds actief betrokken. Eens in de twee maanden is er op de laatste zaterdag van de maand Repair Café in het dorp. Zaterdag 27 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur is iedereen, die iets te repareren heeft van harte welkom in het Dorpshuis in Hollandsche Rading.          (Mariken Broekhoven)

Meer berichten