Logo vierklank.nl
Een trouwe Nordic Walking groep heeft het bankje in het bos financieel mogelijk gemaakt.
Een trouwe Nordic Walking groep heeft het bankje in het bos financieel mogelijk gemaakt.

Nieuwe bank in de Leyen

In het Leyense bos in Bilthoven heeft Utrechts Landschap een nieuwe bank geplaatst langs een wandelpad. Deze kijkt uit over een weiland waar geregeld reeën zijn te zien. Een mooi punt om te genieten van rust, stilte en natuur.

Donderdag 27 september werd de bank officieel onthuld in het bijzijn van circa 60 trouwe wandelaars. Het NoWaBi-bankje is genoemd naar Nordic Walking Bilthoven, een vereniging die begin 2006 werd opgericht door wandelsporttrainer/coach Ger Kerkhoven. Onder zijn leiding wandelde een tiental groepen wekelijks op velerlei plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug, de nordic walking stokken met de benodigde instructies optimaal gebruikend. De intensieve wandelingen en oefeningen werden altijd afgesloten met koffie of thee: het NoWaBi-bakkie.

Ruimte
Eind 2017 stopte Ger Kerkhoven met NoWaBi om meer ruimte te krijgen voor bewegings­trainingen aan anderen. Uit dankbaarheid voor zijn vele leerzame wandeluren, gezelligheid en wat dies meer zij, brachten de NoWaBi-wandelaars een bedrag bijeen om via deze bank het gedachtegoed van Ger levend te houden en vooral iedereen, jong en oud, te stimuleren om te blijven bewegen en wandelen. Utrechts Landschap (blij met dit nieuwe rustpunt), blijft eigenaar van de bank en is ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Voor de wandelaars is en blijft het echter het NoWaBi-bankie (en bakkie). (Han van der Laag)

Meer berichten