Logo vierklank.nl
Een volgepakte Vierstee zingt lekker mee.
Een volgepakte Vierstee zingt lekker mee.

Meezingavond Maartensdijk

Afgelopen zaterdagavond vond voor de derde keer de Meezingavond plaats in de Vierstee. Voor het eerst sinds de vernieuwing en dat was goed te merken: er werd een nieuw podium gebruikt, er was een heuse catwalk, en de nieuwe geluidsversterking en verlichting maakten de show helemaal af.

De avond werd feestelijk geopend door Maartensdijks eigen onvolprezen 'Droomzusters' Joyce en Marie Louise met Liza Minelli's 'Cabaret', maar niet eerder dan dat eerst Emma (uit de band Rhythm & Roses) een intens eerbetoon had gebracht aan een onlangs overleden, dierbare schoolgenoot.

Kunst en Genoegen
Daarna was het de beurt aan Kunst en Genoegen, de lokale harmonie die met klassiekers als My Way en I Will Follow Him de stemming er al goed in kreeg, een stemming die nog verhoogd werd door een ABBA-medley van Rhythm & Roses. Vrouwenpopkoor Sing4Fun en The Dreams sloten het gedeelte voor de pauze op spetterende wijze af.

Hemel
Na de pauze trad het speciaal voor deze avond samengestelde koor 'De sterren van de hemel' uit Maartensdijk op, en natuurlijk ontbraken ook deze avond Anneke Iseger en haar vaste begeleider Ignaas de Jong niet: op hun bekende, ijzersterke manier wisten zij het publiek luidkeels te laten meezingen met nummers als 'Er wonen twee motten' en 'Ik voel me zo verdomd alleen'.

Een gezellige en geslaagde avond, dus, in een volgepakte Vierstee helemaal belangeloos georganiseerd door Maartensdijkse vrijwilligers en erg leuk gepresenteerd door Renske. Het concert werd afgesloten door alle artiesten, ook de jonge dansers van 2Move, die op het podium 'Thank You for the Music' ten gehore brachten. Het is tenslotte de muziek die verbindt, troost en uiteindelijk overwint.  (Peter Schlamilch)

Meer berichten