Logo vierklank.nl
De cast van Sojater oefent aan de bar van De Vierstee.
De cast van Sojater oefent aan de bar van De Vierstee.

Langs het tuinpad…

Sojater duikt met het (k)luchtige verhaal Langs het tuinpad… in de geschiedenis van Maartensdijk. In Langs het tuinpad…gaat men terug naar de jaren '70.

Het verhaal gaat over het wel en wee van de uitbaters en bezoekers van dorpscafé Het Wapen. Broer en zus, Bo en Aafje, de uitbaters van Het Wapen blijven alleen achter als hun oude baas is overleden. De afwikkeling van de erfenis heeft nogal wat voeten in de aarde. Het verhaal is fictief, maar de namen en plaatsen uit het stuk komen uit de historie van Maartensdijk. De personages in het stuk zijn - ondanks dat dit stuk een klucht is - herkenbaar menselijk in hun handelingen en de keuzes die ze maken.

Ook dit keer is het - zoals trouwe bezoekers van Sojater gewend zijn - een muzikale voorstelling. Liedjes 'Uit de oude doos', sommige een beetje afgestoft en opgepoetst voor de gelegenheid, sommige nog even glanzend als vroeger. Het wordt gespeeld door Anja, Angelique, Hanneke, Iggy, Liesbeth, Mario, Marjan, Nel, Petra, Roelof en Wilma. De regie is in handen van Sandra van Rosmalen.

De voorstellingen zijn op vrijdag 2 en zaterdag 3 november, vrijdag 9 en zaterdag 10 november in De Vierstee in Maartensdijk. Aanvang voorstelling 20.30 uur. Kaarten zijn tel. te bestellen via telnr. 0346 213635 of op www.sojater.nl. Tevens kunnen kaarten gereserveerd worden bij de Primera in Maartensdijk.     

(Hanneke de Groot en Anja Metselaar)

Meer berichten