Logo vierklank.nl
Naast de lege-flessenautomaat, op de plaats waar nu nog staan, zullen straks met name lang-houdbare producten voor 'dorpsgenoten in nood' staan.
Naast de lege-flessenautomaat, op de plaats waar nu nog staan, zullen straks met name lang-houdbare producten voor 'dorpsgenoten in nood' staan.

Jumbo in actie voor de Voedselbank

Het aantal gezinnen dat een beroep op de Voedselbank moet doen neemt toe. In de gemeente De Bilt zijn dat inmiddels ruim 80 gezinnen, die de Voedselbank wekelijks van een zo verantwoord mogelijk voedselpakket probeert te voorzien.

door Henk van de Bunt

Supermarkt Jumbo Jelle Farenhorst in Maartensdijk draagt hier al aan bij door producten 'tegen de datum' dagelijks op te laten halen door medewerkers van de Voedselbank. Daarnaast ruimt de Maartensdijkse grootgrutter al regelmatig een plek in voor acties van en door 'anderen', zoals onlangs nog voor leerlingen van Aeres VMBO Maartensdijk.

Lang houdbaar
Opnieuw spannen Farenhorst en zijn medewerkers zich in voor de cliënten van de Voedselbank; ditmaal op zaterdag 20 oktober. Klanten wordt dan gevraagd of zij iets willen kopen voor hun 'dorpsgenoten in nood'. Het gaat met name om lang-houdbare producten, die te vinden zijn op een speciale stelling in de supermarkt. Producten die deze keer op de 'boodschappenlijst' staan, zijn onder meer groenten in pot of blik, bloem en broodbeleg zoals leverpastei en smeerkaas.

Afrekenen
Na het afrekenen van de boodschappen kunnen klanten de gekochte artikelen achterlaten bij vrijwilligers, die namens de Voedselbank de artikelen in ontvangst nemen. Met de gedoneerde producten kunnen de ruim 80 voedselpakketten (voor meer dan 230 personen) weer mooi worden aangevuld.

Handen
Voor het werk van de Voedselbank zijn veel handen nodig. Dagelijks in het magazijn en op de koelbus, wekelijks om de pakketten samen te stellen en om de afnemers te begeleiden. Dat vergt ook organisatorische ondersteuning, onderhoud van de website e.d. De Voedselbank zal nieuwe vrijwilligers dan ook met open armen ontvangen, vooral voor de ICT, het secretariaat en voor het voeren van acties als van de Jumbo.

Meer berichten