Nova trekt aan het kortste eind

Afgelopen zaterdag reisde het eerste van Nova af richting Scheveningen, waar het mooie korfbalcomplex van KVS ligt. Gezien de uitslagen van de gastheren zou dit een lastige wedstrijd worden, maar na het goede resultaat tegen Sparta hadden de spelers van Nova vertrouwen in een goede afloop.

KVS schoot uit de startblokken en kwam snel met 4-0 voor. De spelers van Nova deden er alles aan om terug te komen, maar het gat bleef elke keer te groot. Het eindsignaal klonk met een stand van 20-16 in het voordeel van KVS.

Het was prachtig weer voor een wedstrijd korfbal. Na de goede uitslag van vorige week zagen de spelers het positief in. Nova liet de tegenstander echter in de wedstrijd komen. KVS profiteerde direct en binnen vijf minuten konden zij al een 4-0 voorsprong pakken. Nova maakte verdedigend de verkeerde keuzes en moest beter onderling afstemmen wat er gebeurde onder de paal. Na een time-out werd het plan gemaakt om de aanval van KVS te vertragen. Dit gaf Nova de kans om zich terug in de wedstrijd te vechten. Dit ging aardig, maar de heren van KVS werden niet genoeg afgestopt. Zij konden met goede acties naar binnen veel strafworpen afdwingen en zo KVS de voorsprong houden. Met rust keek Nova aan tegen een achterstand van 5 punten, 11-6.

De tweede helft opende Nova gelijk met een mooi doelpunt van Coen van Eck, maar al snel wist KVS drie doelpunten op rij te scoren. Elke keer als Nova even gas gaf, was het KVS die daar direct een antwoord op had. Zo kon Nova niet doordrukken en de wedstrijd naar zich toe trekken. In de laatste fase leek Nova toch dichterbij te komen, maar kwam het team tijd te kort. Met het slotakkoord aan de kant van KVS, floot de scheidsrechter af met een stand van 20-16.

Volgende week speelt Nova thuis tegen de ongeslagen koploper, Sporting Trigon. Aanvang 15.30 uur.            (Job Paauw)