Gevecht om de bal.

Puntendeling voor DOS in topper

DOS nam het zaterdag op tegen titelkandidaat Unitas dat vooraf evenveel punten had als DOS. Ook na afloop van de wedstrijd, die in 12-12 eindigde, bleef het puntentotaal van beide teams gelijk.

De technische staf van beide teams had het huiswerk vooraf goed gedaan en een gedegen analyse gemaakt van de tegenstander. Beide teams gaven veel  verdedigende druk, om zo het aanvalsspel van de tegenstander te bemoeilijken. Gevolg was dat er weinig goals vielen te bewonderen en dat was op deze zomerse dag in oktober jammer voor de vele toeschouwers.

Start
DOS kende een goede start en kwam met 2-0 voor, maar Unitas wist weer snel langszij te komen. Halverwege de eerste helft,  bij een 3-4 stand, kwam er een lange periode dat Unitas niet wist te scoren. DOS bouwde in die periode met goed spel naar eerst een 6-4 voorsprong bij rust, die later werd uitgebreid naar een ruimere voorsprong van 9-4. Hierna viel DOS stil en was het Unitas dat scoorde. Dit was het startsein voor een inhaalrace van de Harderwijkers. Uiteindelijk kwamen de bezoekers bij 11-11 weer op gelijke hoogte en pakten vijf minuten voor tijd zelfs een 11-12 voorsprong. Gelukkig scoorde DOS snel de gelijkmaker. In de laatste minuten gingen beide teams vol voor de winst. Helaas wist DOS in deze minuten niet meer te scoren.

Aanstaande zaterdag speelt DOS in Veenendaal tegen koploper SKF, dat gecoacht wordt door oud DOS-trainer Steven Brink. De wedstrijd start om 15.30 uur.