Logo vierklank.nl
Uit handen van wethouder Anne Brommersma (r) kregen Wouter (m) en Marjolein (l) het Duurzaamheidssymbool.
Uit handen van wethouder Anne Brommersma (r) kregen Wouter (m) en Marjolein (l) het Duurzaamheidssymbool.

Kick-off 'Week van de Duurzaamheid'

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 6 oktober vond in het WVT aan de Talinglaan in Bilthoven de aftrap plaats van de eerste Week van de Duurzaamheid in De Bilt. De officiële kick-off bestond uit het aanbieden van het Duurzaamheidssymbool aan Wouter en Marjolein van Oostrum, eigenaren van zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. Eerder deze week ontvingen ook Dirk-Jan Stelling en Martine Wismeijer van Landwinkel De Hooierij het Duurzaamheidssymbool.

Een Bilts Duurzaamheidssymbool moet iemand echt verdienen en wordt ingezet bij een duurzaam en succesvol initiatief binnen gemeente De Bilt. Landwinkel De Hooierij, een onderdeel van Zorgboerderij Nieuw Bureveld en Zorgboerderij Nieuw Toutenburg ontvingen beide het duurzaamheidssymbool voor hun medewerking aan het collectief zonnestroomproject van BENG! De eigenaren van beide boerderijen stelden de daken van hun boerderij c.q. hun bijgebouwen beschikbaar aan buurtbewoners om hun zonnepanelen te plaatsen.

Activiteiten
De hele week vinden diverse activiteiten plaats op het gebied van duurzaamheid.

· In de bibliotheek is een display ingericht met allerlei boeken en informatie over duurzaamheid.

· Zandzegge eet tijdens haar clubavond op 8 oktober vegetarisch. Daarnaast hebben de leden van Zandzegge ieder voor zich één of meer duurzame activiteiten gekozen en dat op een post-it genoteerd, meest te maken met duurzaam inkopen doen en eten.

· Bij de bibliotheek kan iedereen doppen inleveren ter ontlasting van het milieu en ter ondersteuning van KNGF Geleidehonden.

· In de Week van de Duurzaamheid heeft Emmaus een kortingsactie op truien en gordijnen. Zo kan iedereen zich wapenen tegen de kou en het kost minder energie.

· Er wordt een informatieweek gehouden over zonnepanelen in de dorpshuis Groene Daan in Groenekan.

· Sweco Nederland heeft de ambitie uiterelijk in 2035 volledig CO2-neutraal en circulair te zijn. In het kader van deze ambitie organiseren zij een interne campagne om de afvalscheiding binnen het bedrijf verder te verbeteren.

· Er is een bijeenkomst in het kader van Duurzame Mobiliteit. Ieder bedrijf is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

· Gedurende de hele week vinden nog veel meer activiteiten plaats binnen de zes kernen. Voor meer informatie: www.duurzaamdebilt.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>