Logo vierklank.nl
Dinsdag 2 oktober om 8.00 uur startte men bij Schutsmantel. Links Annemarie Hoornsman, directeur basisschool Wereldwijs.
Dinsdag 2 oktober om 8.00 uur startte men bij Schutsmantel. Links Annemarie Hoornsman, directeur basisschool Wereldwijs.

Actie voor de publieke sector

door Henk van de Bunt

Dinsdag 2 oktober werd vanuit het Basisonderwijs (20 scholen) in De Bilt een rondje gemaakt langs de zorginstellingen en de wijkagentpost in de gemeente De Bilt. Zij deden de mensen die moesten werken (en dus niet in Den Haag konden protesteren) een handreiking door een doos 'Celebrations' langs te brengen, naast een brief, met daarin vermeld waarom ook vanuit het basisonderwijs gevonden wordt dat de sector op de politieke agenda moet staan en blijven.

Annemarie Hoornsman (voorzitter van het College van Basisschooldirecteuren in De Bilt) noemt een deel van de brief: 'U bent vandaag niet naar Den Haag om te protesteren, omdat uw dienstrooster dat niet toestaat. U bent aan het werk, als verpleegkundige, verzorgende, als wijkagent, etc. etc. Binnen onze gemeente De Bilt komen wij daarom even bij een aantal van u langs om onze sector in het zonnetje te zetten. Wij, dat zijn uw collega's vanuit het basisonderwijs. Het is belangrijk dat we de Publieke Sector nu onder de aandacht brengen van de politiek'.

Regeerakkoord
Hoornsman noemt vervolgens een citaat uit het regeerakkoord: 'Deze sectoren hebben ondersteuning en waardering nodig en ruimte voor de vakmensen die er in werken… Je genezen, dat doen artsen, voor je zorgen, dat doen verpleegkundigen en mensen in je omgeving. Agenten waken over de straten. En het is die ene docent die mensen zich een leven lang herinneren, niet een beleidsnota uit Den Haag.'

Agenda
Hoornsman vervolgt: 'Want wat als we niet de mensen voor deze sector kunnen vinden die we nodig hebben? Wat als de leerkracht, de verpleegkundige en de agent geen huis meer kan kopen of huren in grote delen van het land? Wat als de mensen die we opleiden binnen enkele jaren overstappen naar een andere sector? Laten we er daarom vooral met z'n allen voor zorgen dat de Publieke Sector op de agenda blijft staan, deel je zorg, gebruik je sociale media en schudt de mensen om je heen wakker zodat we de Publieke Sector weer kunnen vieren'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>