Logo vierklank.nl

Het verhaal van de Fairtrade roos

Kwekerij van Fairtrade rozen in Kenia.
Kwekerij van Fairtrade rozen in Kenia.

Op vrijdag 12 oktober organiseert Boekhandel Bouwman (Hessenweg De Bilt) in samenwerking met de Werkgroep Fairtrade De Bilt een bijeenkomst over de Fairtrade-roos.

Marja Oudhuis van de firma Zuurbier & Co komt dan het verhaal vertellen over de rozen die door dit bedrijf worden gekweekt in Kenia. Op de kwekerij werken ruim 700 mensen en de rozen, bestemd voor de Europese markt, dragen allemaal het Fairtrade keurmerk. Dat heeft een grote positieve invloed op de arbeidsomstandigheden en op de toekomstmogelijkheden van de medewerkers.

De bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van de Biltse Week van de Duurzaamheid (van 6-13 oktober), is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur. De Boekhandel zorgt voor eerlijke koffie en thee, de Werkgroep Fairtrade voor sap uit de Wereldwinkel en BonbonMargo voor iets lekkers erbij. Als extra attentie ontvangt iedere aanwezige een Fairtrade roos, beschikbaar gesteld door Bloemen-boutique Fonville. Men wordt verzocht zich vooraf aan te melden via tel. 030 2200112.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>