Logo vierklank.nl
Stinsenplanten zoals sneeuwklokjes bieden al vroeg in het voorjaar voedsel aan insecten. (foto Renk Ruiter)
Stinsenplanten zoals sneeuwklokjes bieden al vroeg in het voorjaar voedsel aan insecten. (foto Renk Ruiter)

Bloemenzee op landgoederen

Utrechts Landschap is een actie gestart om geld te werven voor de aankoop van 100.000 nieuwe stinsenbollen met als doel dat de komende jaren landgoederen een lappendeken van geuren en kleuren worden.

Van het  benodigde bedrag is het merendeel al geworven vanuit vermogensfondsen en giften. De stichting vraagt inwoners van de provincie Utrecht om een bijdrage om het resterende bedrag te realiseren. Voor elke euro die gedoneerd wordt, kunnen 5 bollen geplant worden.

Variatie
Stinsenplanten geven insecten een voedselbron in de voedselarme eerste maanden van het jaar en zijn een lust voor het oog voor de bezoekers van landgoederen. Om een mooie variatie te creëren is er gekozen voor verschillende soorten bollen, waaronder de bekende sneeuwklokjes en wilde hyacinten. In oktober en november gaan de eerste bollen de grond in, waarna ze vanaf het vroege voorjaar te bewonderen zijn. Kijk voor meer informatie op www.utrechtslandschap.nl/stinsen.           (Kim Slaats)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>