De Maartensdijkse goalie ranselt een bal uit het doel. (foto Nanne de Vries)

SVM vergeet te scoren

Algemeen

Gelijk aan de Eredivisie is in de 4de klasse G van de KNVB (zaterdag) er nog maar één club zonder verliespunten; het Utrechtse EDO was dan wel de tegenstander van SVM, die de Maartensdijkers jl. met een 3 - 1 nederlaag terug naar Maartensdijk lieten gaan. De Maartensdijkers sluiten nu de uit 5 clubs bestaande achtervolgende groep met 6 punten uit drie ontmoetingen.

SVM-trainer Kevin Ligtermoet ontbeerde nog een viertal mogelijk 'eerste elftal'- spelers. Het eerste kwartier zag het publiek een afwachtend SVM en een fel op de winst spelend EDO; vooralsnog hielden de Maartensdijkers stand. De gasten loerden succesvol op de counter, zetten een messcherpe aanval op en Jordi van de Lee rondde een assist van Mike de Kok schitterend af (0-1). Middenvelder Roy Wijman moest vanwege een blessure gewisseld moest worden. EDO nam het initiatief over en werd steeds gevaarlijker voor het SVM-doel; doelman Max Koetze stond als een rots in de branding, hield tot vlak voor de rust 'de nul' en capituleerde eerst enige minuten voor de rust voor de gastheren (1-1).

Slotoffensief
Na de theepauze een beter SVM tegen het (nu) counterende EDO met als gevolg een gelijk opgaande strijd met over en weer kansen om op voorsprong te komen. Goudhaantje Mike de Kok mist vrij voor de EDO-goalie; iets dat EDO in de 70ste minuut niet doet (2-1). De gasten stropen de mouwen op en zetten een zwaar slotoffensief in met kansen voor Jordi van der Lee en Danny de Bie. Dat het dan nog in de slotminuten 3-1 wordt, is voor de statistiek.

Zaterdag 13 oktober speelt SVM de vierde van in totaal 26 wedstrijden, wanneer Elinkwijk (Utrecht) naar Maartensdijk afreist. Aanvang 14.30 uur.