Onnodig verlies van FC De Bilt

Zaterdag 6 oktober stonden FC De Bilt en Waterwijk (Almere) tegenover elkaar op het zonnige hoofdveld in De Bilt. De plaatselijke FC had al zes punten uit twee wedstrijden en Waterwijk had een overwinning en een nederlaag behaald.

In de eerste 20 minuten waren de mannen uit Almere heer en meester en het was ook logisch dat er toen 0-1 op het scorebord stond. Gaande de eerste helft ontwaakte de thuisploeg en uit een goede voorzet van Roland van Dijk had Raymond van Nistelrooij het plan om de bal dwars door het net te knallen; hij schoot meer lucht dan bal en de knal eindigde in een rolletje over de achterlijn.

Na rust speelde FC De Bilt prima en leek het Waterwijk helemaal kapot te voetballen. De bezoekers kwamen er echt niet meer aan te pas, maar de Biltse eindpass ontbrak of was steeds net niet goed genoeg. En als dan ook nog op beslissende momenten de doelman van Waterwijk op de goede plek staat, zoals bij een goede inzet van Steven van den Berg, dan wordt het heel lastig om de gelijkmaker te scoren. Even later nam Marcel Melissen de bal goed op zijn borst mee, maar ook hij wist net niet de bal langs de doelverdediger te tikken. De gelijkmaker viel niet en de goed leidende arbiter blies na vijf minuten blessuretijd af.

Aanstaande zaterdag komt de herkansing, wanneer de Biltenaren naar Baarn afreizen en het nog puntloze TOV ontmoeten.