Op het dak liggen sinds een half jaar 103 zonnepanelen.
Op het dak liggen sinds een half jaar 103 zonnepanelen.

Duurzaamheid bij WVT

Algemeen

Een paar jaar geleden besloot WVT in te zetten op verduurzaming van de organisatie: zo wordt er strikter en uitgebreider werk gemaakt van afvalscheiding getuige de uitgebreide afvalbakken naast de bar in de Binnenhof.

De muren en vloeren zijn (extra) geïsoleerd en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een geautomatiseerd verwarmingssysteem waarmee een einde komt aan onnodig loeiende radiatoren maar wel aangename warmte is daar waar en wanneer nodig.

Op het dak liggen sinds een half jaar 103 zonnepanelen. Met deze panelen wil men de energiekosten reduceren en, als het even kan, het energieoverschot terug leveren aan het net en daardoor bijdragen aan een vergroening van het energieaanbod. De eerste resultaten zijn bemoedigend: in de maanden mei en juni is er een kleine 800 euro bespaard op de energierekening. Bazaar, rommelmarkt, Repair Café en KlimaatGesprekken Duurzaam omgaan met goederen en grondstoffen waren al heel gewoon bij WVT. De bazar en rommelmarkt zijn schoolvoorbeelden van duurzaam (her)gebruik van spullen: wat je niet meer nodig hebt, nemen ze graag aan en wordt doorgegeven aan een ander.

Repair
Het samen met Transition Towns georganiseerde Repair Café sluit daar naadloos op aan: wat stuk is, kan vaak gerepareerd worden. Weggooien kan altijd nog. Het eerstvolgende Repair Café vindt plaats op 6 oktober. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je naast het (laten) repareren goederen tevens deelnemen aan de workshops KlimaatGesprekken. [HvdB]