Boekenmarkt in Martin Luther Kingschool

Algemeen

De komende weken is er op de Martin Luther Kingschool in Maarensdijk veel aandacht voor de kinderboekenweek. Het thema is 'Vriendschap'; een thema waar in samenhang met Kanjertraining veel mee kan worden gedaan.

De kinderboekenweek start met de hele school tijdens een ludieke opening. Vervolgens wordt het thema 'uitgediept' tijdens de lessen in de klas. In de school is een speciaal leeslokaal waar kinderen uit verschillende groepen lekker 'chill' kunnen lezen.

Woensdagmiddag 10 oktober is de inmiddels traditionele boekenmarkt. Tijdens deze markt worden boeken verkocht. Nieuw dit jaar is de verkoop van gezelschapsspelletjes. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe leesboeken voor de school. Wie nog (oude) leesboeken of spelletjes heeft voor kinderen in de basisschoolleeftijd kan deze aan de school schenken: deze worden vanaf donderdag 4 oktober verzameld door kinderen van de school. Vanaf 4 oktober is er alle lesdagen iemand aanwezig om ze in ontvangst te nemen. De leerlingen van groep 8 gaan de boeken en spelletjes op woensdag 10 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur verkopen in de Martin Luther Kingschool.            (Arjan Dam)