Logo vierklank.nl
Utrechts Landschap werft nieuwe Beschermers om natuur in de provincie blijvend veilig te kunnen stellen.
Utrechts Landschap werft nieuwe Beschermers om natuur in de provincie blijvend veilig te kunnen stellen. (Foto: Renk Ruiter)

Utrechts Landschap wil meer Beschermers

Utrechts Landschap startte dit weekeinde een wervingsactie voor nieuwe Beschermers. Juist in deze tijd van het jaar trekken veel mensen erop uit om te genieten van een herfstwandeling in de natuur. In de provincie heeft Utrechts Landschap zo'n 5.000 hectare natuur veiliggesteld. De stichting wil daar met de steun van nieuwe Beschermers de komende jaren nóg 500 hectare natuur aan toevoegen.

Een harmonieuze omgeving voor mens, dier en plant ontstaat niet vanzelf. Utrechts Landschap beschermt de natuur al meer dan negentig jaar en zorgt dat iedereen daarvan kan blijven genieten. De stichting koopt lokaal erfgoed en landschap aan en beschermt en beheert het voor altijd. Met succes: allerlei bijzondere planten en dieren profiteren hiervan.

Liefhebbers kunnen Beschermer worden via www.utrechtslandschap.nl/bescherm. Als welkomstgeschenk krijgt men een prachtig foto- en natuurboek cadeau. Bovendien ontvangen Beschermers vier keer per jaar een magazine en een Beschermerspas. Deze biedt korting op diverse excursies en exclusieve voordelen. (Kim Slaats)

Meer berichten