SVM was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.
SVM was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Foto: Nanne de Vries

SVM wint van 't Vliegdorp

Na twee wedstrijdronden in de vierde klasse G van district West 1 van de KNVB staan zowel in de top als in de kelder vier ploegen met respectievelijk zes en nul punten. SV Odijk, VVJ, HMS en SEC vergaarden nog geen punt en EDO (U), Patria, Austerlitz en SVM verwierven (al) zes punten.

De tegenstander van de Maartensdijkers van afgelopen zaterdag ('t Vliegdorp) had haar eerste wedstrijd overtuigend gewonnen, terwijl de Maartensdijkse gastheren daarvoor een 'met de hakken over de sloot'-wedstrijd hadden gespeeld en gewonnen. 't Zou dus zomaar alle kanten op kunnen. De selectie van SVM kende liefst vijf geblesseerden; ondanks dat kwamen de Maartensdijkers fel uit de startblokken. Kansen om op voorsprong te komen waren er meer dan genoeg, maar steeds gingen schoten van Mike de Kok, Coen Swart en Jordi van der Lee er net niet in. De Soesterbergers stelden hier af en toe wat plaagstootjes tegen over. En dan ineens - als een duiveltje uit het voetbaldoosje - kreeg Roy Wijman het op zijn heupen en zette de 1-0 op het score bord. SVM voelde dat er meer inzat en Jordi van der Lee rondde twee keer prachtige assists van Mike de Kok fraai af. (Ruststand 3-0).

Scherpte
Na de rust toch weer opeens een slordig spelend SVM; even lukten de combinaties niet. 't Vliegdorp voerde de druk op en kreeg kansen op een doelpunt, maar de goed keepende Max Koetze hield zijn doel schoon. SVM kreeg zelf ook kansen om de voorsprong te vergroten, maar de scherpte was er niet bij de thuisspelende voorwaartsen. In de 66ste minuut kwam 't Vliegdorp op 1-3. SVM kreeg nog enkele fraaie kansen om te scoren, maar de stand van dat moment werd ook de eindstand.

Aanstaande zaterdag is er al met al gelijk al sprake van een heuse topper, wanneer SVM naar het eveneens ongeslagen boven-aan-staande EDO (U) aan de Manitobadreef (8) mag afreizen.