DOS wint van Ons Eibernest

In de thuiswedstrijd tegen het Haagse Ons Eibernest kwam korfbalvereniging DOS uit Westbroek langzaam op dreef, maar werd na de pauze de zege veilig gesteld.

Het was heerlijk toeven op het sportpark in Westbroek. Geen wind en een lekker zonnetje; perfecte omstandigheden voor een mooie korfbalwedstrijd. DOS gaf vanaf het eerste fluitsignaal direct veel druk op de Haagse aanvallers, maar deed dit volgens het arbitrale duo iets te enthousiast. Enkele ten gevolge daarvan gegeven vrije ballen brachten de bezoekers op een 1-3 voorsprong. In die periode was DOS zoekende en werd ook aanvallend weinig afgedwongen. Juist in deze fase werden ook nog twee strafworpen gemist. Halverwege de eerste helft keken de Westbroekers tegen een 4-6 achterstand aan.

Pauzeren
Toen kwam DOS langzaamaan iets beter in de wedstrijd. Met twee goals van Amber de Jong en drie van Mathijs de Rooij boog DOS nog voor rust de achterstand om en ging met een nipte voorsprong (9-8) pauzeren. De tweede helft waren de Westbroekers duidelijk sterker dan de tegenstander en liepen snel uit naar 11-8 en zonder groots te spelen werd de voorsprong vergroot naar 15-10. De wedstrijd leek gespeeld, maar doordat DOS aanvallend stil viel en niet meer scoorde, bracht het de Hagenezen weer enigszins terug in de wedstrijd. Bij 15-12 leek het nog spannend te worden, maar DOS speelde de wedstrijd eenvoudig uit en wist ook nog tweemaal doel te treffen, waardoor de eindstand 17-12 in het scorebord verscheen en DOS ongeslagen blijft met een puntje achter de koploper. Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd tegen KIOS. De wedstrijd in Ruinerwold begint om 15.30 uur.