Blijdschap na de schitterende 2-1 van Redouan Boussoufi.

FC De Bilt deelt tik uit

FC De Bilt ontving afgelopen zaterdag FC Almere: de laatste vijf seizoenen strijden deze ploegen mee in de (sub-)top van de tweede klasse. Het zijn meestal spannende en sportieve onderlinge wedstrijden. Na twee wedstrijden is FC Almere nog puntloos in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Jamal Yahiaoui herstelde zich goed van een matige eerste helft, maar keerde alsnog met een 3-1 nederlaag terug vanuit De Bilt.

De Biltse mannen begonnen uitstekend en namen het initiatief. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de verdediging straalde degelijkheid uit. Het was dus niet verwonderlijk dat FC De Bilt op voorsprong kwam. In de 15e minuut schoof verdediger Steven van den Berg mee naar voren en gaf een uitstekende voorzet op zijn broer Sander, die vervolgens perfect afrondde: 1-0. Daarna kregen diverse Biltse spelers de kans om de score al voor rust flink op te hogen maar de Biltse aanvallen eindigden bij een net niet scherpe afronding of op de goed keepende Almeerse goalie. En zo bleef het 1-0 en gingen beide teams rusten.

Na rust toch een ander spelbeeld. De Biltse ploeg werd wat slordiger en de Almeerders roken hun kans en dat betaalde zich uit in een knap ingeschoten gelijkmaker: 1-1. Met nog een half uur te spelen kon het echt alle kanten uit. Zelfs nadat de nummer 14 van FC Almere naar de kant werd gestuurd, bleef het spannend: in de 80e minuut knalde Redouan Boussoufi de bal op de bovenkant van de lat. De daaropvolgende snelle aanval van Almere werd afgerond met een uitstekend schot richting de kruising, maar die bal belandde op de onderkant van de lat en bleef voor de lijn. In de 80ste minuut trok weer een verdediger mee ten strijde; het was Mano Bakkenes die oprukte en de bal voorzette, de bal werd van richting veranderd en kwam hoog net buiten de zestien bij Redouan, die de bal in een keer uit de lucht keihard tegen de touwen joeg. Sander van den Berg maakte nog de 3-1 (eindstand).