V.l.n.r. Marc Groenveld, Laura van Esveld, Jan Snijders en Marielle de Jong: Marc en Marielle zijn oud-leerlingen, Jan is de oud directeur en Laura is de huidige teamleider.
V.l.n.r. Marc Groenveld, Laura van Esveld, Jan Snijders en Marielle de Jong: Marc en Marielle zijn oud-leerlingen, Jan is de oud directeur en Laura is de huidige teamleider. Foto: foto Reyn Schuurman

Afsluiting veranderjaar

Algemeen

Afgelopen jaar was voor de Aeres MAVO een 'veranderjaar': de naam is gewijzigd van Oranje Nassau School (ONS) naar Aeres MAVO, maar er was ook een jubileum te vieren: het 90 jarig bestaan van de school. Tenslotte is de school ook volgens de inspectie met het onderwijs een andere richting in gegaan. Sinds vorig jaar ontving de school een basisarrangement; dat betekent, dat de onderwijsinspectie tevreden is over het onderwijs.

Vrijdag 21 september werd het jubileumjaar afgesloten. In 2017 startte de school op 21 september met een feestweek en werd de nieuwe school feestelijk geopend o.a. met een grote reünie. Op dezelfde dag, 21 september, in 2019 wordt wederom een nieuw goed doel omarmd: Stichting Leergeld, die kinderen in De Bilt de kans biedt om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, die ze normaal niet kunnen betalen.

Oud-directeur van de ONS Jan Snijders overhandigde bijna 1000 euro als opbrengst van de reünie.    (Peter van Esschoten)