Logo vierklank.nl
Bob van der Kuijl en Anja Donker van de reüniecommissie. Johanneke Eijkman was bij het gesprek niet aanwezig.
Bob van der Kuijl en Anja Donker van de reüniecommissie. Johanneke Eijkman was bij het gesprek niet aanwezig.

Reünie Julianaschool wordt feest der herkenning

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Julianaschool in Bilthoven vindt op zaterdag 6 oktober van 10.30 tot 16.30 uur een reünie plaats met voormalige leerlingen, docenten en schoolcommissieleden. Het wordt een groot spektakel waarbij mensen die in de afgelopen honderd jaar op de school hebben gezeten of er op een andere manier actief geweest zijn elkaar in een feestelijke sfeer kunnen ontmoeten.

door Guus Geebel

De reüniecommissie, bestaande uit Anja Donker, Bob van der Kuijl en Johanneke Eijkman, begon een half jaar geleden met de voorbereiding van de dag. 'Via sociale media en mond-tot-mondreclame proberen we zoveel mogelijk reünisten uit te nodigen', vertelt Bob. 'Om ontmoetingen uit een zelfde periode mogelijk te maken hebben we de reünisten in drie leeftijdscategorieën onderverdeeld. Van 10.30 tot 12.30 uur zijn dat mensen die tot 1975 op de school waren, van 12.30 tot 14.30 uur van 1975 tot 2000 en van 14.30 tot 16.30 uur van 2000 tot nu. Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur is er een fotomoment van de verschillende groepen.

Pluimage
Onder de waarschijnlijk tussen de 3500 en 5000 leerlingen die de afgelopen honderd jaar de school doorlopen hebben zaten leerlingen van diverse pluimage. Veel Biltse ondernemers kregen hun eerste rekenles op de Julianaschool. Sommige oud-leerlingen kregen landelijke bekendheid, zoals televisiepresentatrice Tineke Verburg, Jacqueline Rotteveel die in 1998 Miss Universe Nederland werd of zangtalent Isis Bendel. Ook op sportgebied waren leerlingen van de school getalenteerd, zoals met hockey, golf of voetbal. Mike Havekotte, keeper bij ADO Den Haag, heeft op de school gezeten evenals tennistalent Annick Verhaar. Zelfs internationaal waren er hoogtepunten. Het meisjesvoetbalteam van de Julianaschool werd in mei 2013 Nederlands kampioen van het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi. Het team vertegenwoordigde Nederland daarna op 15 en 16 juni 2013 bij het Europees Kampioenschap in Barcelona en werd tweede. De meisjes hadden toen ook een ontmoeting met Johan Cruijff. De commissie zou het leuk vinden als bekende oud-leerlingen bij de reünie aanwezig zouden zijn.

Aanmelden
Anja, Bob en Johanneke waren de eerste jaren van deze eeuw actief op de Julianaschool toen hun kinderen er zaten. 'Er was een actieve schoolcommissie waaruit vriendschappen zijn ontstaan, die er nog steeds zijn.' Schooldirecteur Ella Prins vertelt dat de maandopening een traditie is die vanaf het begin werd gehouden. Ze vertelt een verhaal over een groep oud-leerlingen die op survival ging in de Ardennen en verdwaalde. Toen ze zich afvroegen wat ze nu moesten doen, stelde een leerling voor een lied uit de maandopening te zingen. Dat werd het lied dat begon met: 'Wij trekken uit een donker land', dat ze allemaal nog kenden en toen vonden ze de weg terug.'

Aanmelden voor de reünie kan op www.julianaschoolbilthoven.nl. Op de site is verdere informatie te vinden.

Meer berichten